Over ons

Na jaren te hebben gewerkt als projectleider en projectmedewerker in de detachering en later in de zorgsector heb ik de sprong in het diepe genomen en erikdeheus.nl opgericht.

Door de jaren heen heb ik de ICT wereld zien veranderen, ICT is net zo vanzelfsprekend geworden als water uit de kraan.

Waar voorheen de ICT afdeling beleidsbepalend was, heeft de ICT afdeling meer een faciliterende rol gekregen en krijgen ICT afdelingen steeds vaker te maken met uitgebreide en complexe projecten.

Deze projecten worden in de praktijk vaak uitgevoerd door systeem- en netwerkbeheerders, die projectmanagement er als een taak naast hun dagelijkse werkzaamheden erbij hebben gekregen.

De werkzaamheden van een systeem- en netwerkbeheerder bestaan veelal uit ad hoc werkzaamheden. Verstoringen kunnen ten alle tijden optreden en hierdoor komt men niet toe aan het leiden van het project, waardoor het project wordt gestaakt of niet correct wordt uitgevoerd.

Als projectleider is het taak om de systeem- en netwerkbeheerders als vertegenwoordigers van ICT afdeling bij het project te betrekken, maar het projectmanagement uit handen te nemen. Een projectleider moet de helicopterview behouden van het project.

Door onze ervaringen zowel op technisch vlak als organisatorisch vlak hebben wij deze helicopterview.

Wij hebben een andere blik op ICT.